De Nieuwe Hoef: unieke locatie om te ontspannen, te feesten, te vergaderen en te genieten

0
5228

Verscholen in de bossen van landgoed Gorp en Leij ligt op een unieke locatie de museumboerderij en horecagelegenheid De Nieuwe Hoef.
Deze plek is sinds 1641 zo authentiek mogelijk gelaten, zowel van buiten als van binnen. In de hoeve vindt u originele ruimtes als d’n Herd, d’n Deel of de Waag, elk met zijn eigen verhaal. Of u kunt genieten van ons uitgebreide terras. Misschien wel het best bewaarde geheim van Brabant!

Liesbeth en Arjan bij het varkentje voor de Bourgondische avond

Enthousiast en gastvrij team
U wordt altijd met open armen ontvangen door het enthousiaste en gastvrije team van De Nieuwe Hoef. Onder aanvoering van gastvrouw Liesbeth Kühne en gastheer Arjan van Eck wordt het u naar de zin gemaakt. Zo worden er onder andere bourgondische avonden georganiseerd met live muziek, waarbij een varken aan het spit op u wacht. Liesbeth en Arjan letten op de details, zowel bij eten en drinken als bij de inrichting. De ruimtes zijn geschikt voor grotere en kleinere gezelschappen, waarbij de aankleding perfect past bij de leefomgeving.

Feesten, vergaderen, party’s
Ook voor grotere evenementen zoals vergaderingen, bruiloften, bedrijfsfeesten, party’s  tot 150 personen kunt u terecht in De Nieuwe Hoef. De catering is van topniveau, u kunt kiezen uit diverse uitgebreide buffetten en de kleine kaart is zeer gevarieerd, van broodjes tot een high tea of een Brabantse koffietafel.
Als vergaderlocatie heeft De Nieuwe Hoef veel te bieden: even het hoofd leeg maken tijdens een wandeling in de prachtige natuur en daarna samen vergaderen. De vier ruimtes lenen er zich voor in grotere of kleinere bezetting bijeen te komen.

Beleven, genieten
Diverse wandel- en fietsroutes lopen over en langs het terrein van De Nieuwe Hoef. Zo leidt de rode route langs het prachtige stroomgebied van de  Rovertsche Leij, waar u nog ijsvogels en bijzondere libellesoorten (bosbeekjuffers) kunt spotten. Ook is De Nieuwe Hoef het vertrekpunt voor een wandeling onder leiding van een ervaren natuurgids, om vervolgens te genieten van de Brabantse koffietafel of van een boswachtertje (alleen hier verkrijgbaar).

Picknickmand & Kabouterspeurtochten
In de zomerperiode koopt u een gevulde picknickmand bij De Nieuwe Hoef en ontdekt u de bloemenweides en de natuur van landgoed Gorp en Leij.
Voor de kleine gasten heeft De Nieuwe Hoef een Kabouterspeurtocht in petto. Met een knapzakje gaan ze op speurtocht, langs 20 gemarkeerde kabouters.
Voor de winnaar is er altijd een leuke attentie.

Evenementen
Tijdens de feestdagen organiseert De Nieuwe Hoef een kerstbrunch op Tweede Kerstdag (voor details: zie de website) en vanaf het voorjaar maandelijks een bourgondische avond. Het team van De Nieuwe Hoef ontvangt u in klederdracht, waar u kunt genieten van een bourgondisch buffet met live muziek (troubadour /folk music).

Met een appel in zijn bek wacht het ronddraaiende varkentje op u. De avond eindigt omstreeks 22.00 uur, is inclusief drank (speciaal bieren van de tap, huiswijnen, binnenlands gedestilleerd, frisdranken, koffie en thee).  Reserveren is gewenst, want vol is vol.

Kijk naar de diashow voor een impressie van de locatie en de mogelijkheden van De Nieuwe Hoef:

Contact
De Nieuwe Hoef
Gorp aan de Ley 1
5081 NZ Hilvarenbeek
T: 013 – 534 56 75
M: 06 1590 4999
W: www.nieuwehoef.nl
E: info@nieuwehoef.nl

Open
Zaterdag – zondag:
11.00 –  18:00 uur
Speciaal voor fietsers, wandelaars, koffie, thee, borrel en lunch

Elke dag van de week:
Reserveren mogelijk voor vergaderen, familiefeesten, bruiloften, bedrijfsuitjes, recepties, presentaties en herdenkingen in een rustige, bijzondere omgeving met volledige verzorging.