Vrije tijd in Goirle en Riel

0
5258
Beachvolleybal Riel

Vrije tijd in Goirle en Riel

Regte_Heide_GN_2016
Regte Heide, voorjaar 2016

Goirle ligt even ten zuiden van Tilburg, in Midden-Brabant. Met een oppervlakte van ongeveer 42 en 16 vierkante kilometer kennen Goirle en Riel, want beide plaatsen behoren tot de gemeente Goirle,  prachtige buitengebieden, zoals de Regte Heide in Goirle, het Landgoed het Riels Hoefke, het Riels Laag,  Het Ooievaarsnest,  en Gorp en Roovert.
Op de website van het Brabants Landschap zijn wandel- en fietsroutes te downloaden.

Jan_van_Besouw_GoirleNet_16
Jan van Besouw, theater in centrum Goirle

Theater
Behalve tijd doorbrengen in de schitterende natuur is er van alles te doen in Goirle en Riel. Er valt voldoende te beleven. Wie naar het Theater wil gaan, kan terecht in Jan van Besouw, in het hart van Goirle.

In Riel bevindt zich aan het dorpsplein De Leybron. In dat centrum kunnen bewoners diensten vinden als wijkverpleegkunde maar ook activiteiten voor jong en oud zoals biljarten, muziek maken en dansen.

Dagtrips
In de directe omgeving van Goirle en Riel zijn twee grote (pret)parken: De Efteling (Kaatsheuvel) en Beekse Bergen (Hilvarenbeek).

Efteling - Kaatsheuvel
Efteling – Kaatsheuvel

Wie een dagtripje wil boeken, kan terecht op de site van het attractiepark de Efteling.

Beekse_Bergen_GN_2016Of de wilde natuur van Afrika ontdekken in Beekse Bergen met een bezoek aan Speelland.

Evenementen Goirle – Riel
Elke streek heeft wel iets unieks, iets eigens. Welke evenementen zijn karakteristiek voor Goirle en Riel?
Voor Goirle en Riel is Jeugdvakantiewerk Goirle onovertroffen. Jaarlijks doen er bijna 1000 kinderen en honderden vrijwilligers aan mee. Het is een week lang een levendige boel rondom De Haspel. GoirleNet brengt jaarlijks  foto- en/of filmverslagen uit van dit grootse evenement.

Het bekende rode busje van Jeugdvakantiewerk Goirle
Het bekende rode busje van Jeugdvakantiewerk Goirle

Kinderen beleven er de week van hun leven met sport, vermaak, spanning en sensatie.

Bij slecht weer zoekt Jeugdvakantiewerk Goirle onderdak.
Bij slecht weer zoekt Jeugdvakantiewerk Goirle onderdak.
Naar spannend toneel kijken met z'n allen.
Naar spannend toneel kijken met z’n allen.

Of lekker plonsen in het zwembad en luieren in de zon.

 

Grootste Rommelmarkt voor de Derde Wereld speelt zich af tijdens het laatste weekend september op de terreinen van Mill-Hillcollege. De opbrengst, meestal 100.000 euro, gaat naar goede doelen in de Derde Wereld.

Zelfs tot in Japan wisten ze het: De Irenestraat in Goirle is de meest Oranjestraat tijdens EK’s en WK’s. De spanning is voelbaar als Oranje speelt. De gehele straat is versierd, alle huizen ingepakt. Op straat gaat de polonaise beginnen na een gewonnen wedstrijd.

Irenestraat Goirle, wachten op de wedstrijd van het Nederlands elftal.
Irenestraat Goirle, wachten op de wedstrijd van het Nederlands elftal.

Beachvolleybal in Riel als jaarlijkse festiviteit. Op het dorpsplein gaan ploegen met elkaar in gevecht om de beker van het Beachvolleybal Toernooi van Riel.

Beachvolleybal Riel
Beachvolleybal Riel

Rondje Kunst is een terugkerend evenement, waarbij zowel amateur als professionele kunstenaars hun ruimtes openstellen voor het grote publiek. Een dag van kijken, kopen en genieten van al het talent dat Goirle en Riel bieden. Enkele deelnemers zijn schilder John Sprengers, fotograaf Tommie Otten en Tonnie de Brouwer. Zij maakt bronzen beelden, maar ook urnen voor kinderen.

Er valt nog veel meer te beleven in en om de horeca van Goirle. Maar het bekendste evenement is toch wel de Streetrace door het dorp, met sinds 2015 de rit door de Rabobank.