Jef van Gils krijgt Kunst- & Cultuurprijs Goirle 2016

0
1822

De tweejaarlijkse Kunst- & Cultuurprijs Goirle is op maandag 31 oktober uitgereikt aan Jef van Gils (71). Uit handen van wethouder Guus van der Put kreeg de historicus en verzamelaar van foto’s en bidprentjes een oorkonde en een cheque van 1500 euro.

Nieuwste boek
Na de presentatie Van Gils’ laatste boek Kijk op Goirle, over het veranderde beeld van een dorp de laatste tientallen jaren, was de toekenning van de prijs voor de gelukkige een grote verrassing. De cheque mag Van Gils besteden aan een project op het gebied van kunst en cultuur in Goirle. Een keuze had hij nog niet gemaakt.

Eerste exemplaar
Burgemeester Mark van Stappershoef kreeg uit handen van boekhandelaar en uitgever Buitelaar in de kapel van Jan van Besouw het eerste exemplaar van Kijk op Goirle uitgereikt. Voor de eerste burger een mooie gelegenheid om het dorp beter te leren kennen. In zijn toespraak meldde hij nog wel dat hij Boschlust, het voormalige restaurant aan de Tilburgseweg, miste. Dat ontlokte medeauteur Frank van Gils de reactie dat er bij de tweede druk zeker een foto van deze uitspanning zal worden opgenomen. Kijk op Goirle is te koop bij boekhandel Buitelaar en kost € 15,–

Diaserie van prijsuitreiking en boekpresentatie: