Ireen Wüst Goirle: cold & gold on ice gehuldigd

0
2643

Ireen Wüst is op zondag 4 maart 2018 in Goirle gehuldigd. Thema van deze hulde was Gold on Ice. Na het ereburgerschap van de gemeente Goirle en van de provincie Noord-Brabant plaatst haar woonplaats nu ook een standbeeld voor Ireen, zo ‘cold on ice’.

Beste Olympiër ooit
Met 11 medailles, vijf gouden, vijf zilveren en een bronzen plak is Ireen Wüst Nederlands beste Olympiër. Het Oranjeplein kleurde dan ook oranje van de duizenden fans en dorpsgenoten die kwamen kijken.

Samantha Steenwijk
Finalist Samantha Steenwijk van The Voice of Holland zong de gouden Olympische kampioene toe: Bloed, zweet en tranen. Het Hazesnummer was een mooie afsluiting van deze huldiging.

Eerdere huldiging 2014
De huldiging na het behalen van de vijf plakken op de Olympische Spelen in het Russische Sotsji was toen precies een dag eerder. Op 3 maart 2014 was Ireen meteen ook de koningin van het Goirlese carnaval. Zij reed toen op de prinsenwagen door Goirle.

Impressie van de huldigingen:
Wie een indruk wil krijgen van de huldiging in 2018: kijk naar de diashow. In het filmpje een impressie van de feestelijkheden op 4 maart 2018.

There is nothing to show here!
Slider with alias Wüst18 not found.