Poppel heeft weer een zeer deskundige slager: Johan Nuyts

0
3151

Met de komst van slager Johan Nuyts (38) heeft Poppel weer een deskundige slager. Den Ouden stopte met zijn slagerij in het dorp, na ruim 28 jaar.
Hij was alom bekend om zijn kwaliteit en vakwerk. Poppel dreigde zijn vertrouwde slagerij te verliezen. Nuyts neemt het stokje van hem over en voert hetzelfde assortiment, maar dan wel met zijn bijzondere aanvulling met Bel’vidha-varkensvlees.

Bel’vidha-varkens
Sinds enkele jaren verkoopt Nuyts uitsluitend Bel’vidha-varkensvlees. Deze dieren krijgen bijzonder voer, waardoor zij gezonder zijn bij de slacht. Dit vlees bevat meer Omega 3-vetzuren, waardoor het gezonder en malser is. Het meel van deze dieren is verrijkt met algen. In Vlaanderen is er een varkensfokker die daarin gespecialiseerd is.  Van hem betrekt Nuyts zijn Bel’vidha-varkensvlees.

Goede nieuws
Het  Omega 3-varken is nauwelijks duurder dan het  klassiek gefokte dier. In Nederland zijn er in de regio Midden-Brabant geen slagerijen die een dergelijk hoogwaardig product voeren.

Vakman met specialiteit
Nuyts heeft tijdens de slagersvakschool in Geel twee specialiteiten ontwikkeld: het traiteurschap en banketwerken.
Daarvan gaan de klanten zeker wat merken. In de aanloop naar de feestdagen, voor gourmet of bbq, kunnen klanten terecht voor het gehele pakket: van traiteursproducten tot aan de bereidings- en presentatie-artikelen (bbq, gourmetplaten, schalen, borden met bestek).

Goede leven
België staat bekend om het goede leven. Daarvan kan niet alleen de inwoner van Poppel profiteren. Ook ver daarbuiten weten klanten de weg naar Slagerij Johan Nuyts te vinden. Nuyts is bezig om zijn eigen Omega 3- rundsvlees te gaan verkopen. Na de jaarwisseling is hij de eerste die met het Omega 3- rundvlees op de markt komt.

Adres / Opening
Slagerij Johan Nuyts
Dorpsstraat 86
2382 Poppel

Openingstijden:
di – vrijdag: 8. – 12.; 13.30 – 18. uur
zaterdag: 8. – 17. uur
zondag: 8. – 12. uur.