Winter Farm Fair: Warme Brabantse belevenis

0
1427

Wie de Winter Farm Fair in Diessen bezoekt, ervaart de warme, Brabantse sfeer. Daar waar ’s nachts het licht nog brandt, zoals Guus Meeuwis zingt. In het weekend van 24 en 25 november opende Bed & Breakfast ‘Tussen koe & kroonluchter‘ de deuren. En dat voor de zevende keer.
In de stallen en in het woonhuis pakten ruim veertig exposanten flink uit: Van energie tot portretschilderen, van oude materialen die een nieuw leven hebben gekregen tot zonne-energie. Kijk op de Bedrijvengids van Goirlenet.nl voor meer aanbieders.

Kleinschaligheid
Volgens koeienboer Willem van der Sande, die samen met zijn vrouw Lisette, de boerderij runt, gaat het vooral om kleinschaligheid en duurzaamheid. Van der Sande: “Wij houden deze fair voor de zeven keer. Alles staat in het teken van kleine ondernemers, die veelal een duurzame boodschap willen uitdragen.
Ook het regionale karakter willen we benadrukken. Dus bier uit de regio, streekproducten waarop we trots zijn. Een platform bieden aan gewone mensen die juist allemaal een passie hebben.”

Marissa en Sander met hun eyecatchende hondenmanden, gemaakt van hergebruikte olievaten.
Jolanda en Alex Robben van Robben Groene Energie.

Duurzaamheid
Wie duurzaam zegt, begrijpt dat hergebruik een van de sleutelwoorden is. Zo staat het jonge stel Marissa en Sander, beiden afkomstig uit Eersel op deze fair. Samen zijn ze voortdurend op zoek naar oude, gebruikte materialen. Zij toveren oude, vaak verroeste olievaten om tot lampen of tot een bench voor de hond. Een indruk krijgt de bezoeker al meteen op hun website.
Bekleed met een schapenvachtje een vorstelijk verblijf voor dit dier. Marissa: “Wij volgen onze passie om eyecatchende producten te maken. Hoe ouder hoe beter wij dit materiaal weer tot leven kunnen wekken.”

Zonne-energie
Op deze Winter Farm Fair mogen ook de zonne-energie en dus zonnepanelen niet ontbreken. Alex Robben, van Robben Groene Energie: “Wij staan op deze beurs, omdat duurzaamheid en groen onze belangrijkste doelen zijn. Het realiseren van duurzame energieprojecten en het opwekken van energie met zonnedaken.” Niet alleen voor de particulier interessant, maar ook voor collectieven, die op bijvoorbeeld daken van schuren of in het landschap zonneweides willen aanleggen.”

Farm
Ook de dieren worden niet vergeten in logeerboerderij ‘Tussen koe en kroonluchter’. In een van de stallen kunnen bezoekers ook contact hebben met de dieren. Vooral de kalfjes hebben een grote aantrekkingskracht. Verderop in een van de grote stallen ligt een bruinbonte koe rustig te wachten op de strelingen van bezoekers met een handicap. Langzaam gaan de handen door de gekrulde kuif van de koe.
Daar brandt ook ’s nachts nog het licht, zal Guus Meeuwis zeker hebben gezongen.

Kijk voor een impressie naar de dia-show: