Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in Riel en Goirle aangekomen

0
1410

Ook dit jaar hebben de Sint en zijn Pieten een snelle reis naar Goirle gemaakt. Gisteren in Apeldoorn. Vannacht hard werken om alle pakjes klaar te krijgen en nu al in Riel en Goirle aangekomen.

Route
De route in Goirle ging weer langs de Dorpsstraat, de Tilburgseweg, zo naar het Kloosterplein. Daar stonden honderden kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s de Sint en zijn Pieten op te wachten.


Stoere Pieten
Dit jaar waren er weer stoere Pieten bij: op de motor bromden ze zich langzaam een weg naar het Kloosterplein. Het publiek juichte de Pieten en de Sint toe, want ook dit jaar deelden de knechten van de Sint pepernoten en ander lekkers uit.

Burgemeester
Van de burgemeester van Goirle kreeg Sint op het Kloosterplein een flesje Bisschopswijn. Ook een speciale sjerp om te laten zien hoe welkom de Sint elk jaar weer is, met dank aan de middenstand van Goirle en Riel.

Met het koude weer kan de goed heiligman wel een drankje gebruiken. Op de wagen naast die van de Sint maakten de muziekpieten sfeervolle dansjes. De kinderen en de danspieten gingen in polonaise over het Kloosterplein. Daarna konden de kinderen hun verlanglijstje in een oude PTT-bus posten.

Kijk maar naar het filmpje van de intocht van de Sint op 17 november in Goirle. Ook in andere jaren was Goirlenet erbij om de intocht vast te leggen.

Intocht Sinterklaas – Goirle 2016
Intocht Sinterklaas – Goirle 2017
Intocht Sinterklaas – Goirle 2018