Aanstormend talent van Rock Academie Tilburg treedt op in platenzaak

0
1297

Elk jaar weer treden in Diggers Record Store in Tilburg aankomende artiesten op afkomstig van de Rock Academie Tilburg. Dinsdagavond 12 november was het weer zo ver. Met performances van een of meer nummers presenteerden de jonge artiesten hun kunnen aan het publiek. Op de grond zittend, met een pilsje of glaasje wijn, erbij genoten de vijftig aanwezigen.

Uitgelokt
Volgens docent-begeleider Thijs Schrijnemakers was het de bedoeling om de tweede en derdejaars studenten ene platform te bieden. In kleine kring eerst optreden. Zorgen dat je je eigen muziek ten gehore brengt.
Of soms ook een performance waarbij de stem alleen een rol speelt. Schrijnemakers: “Bij Diggers oefenen we alvast voor de grande finale, die ook dit jaar weer in een grote zaal in Tilburg zal plaatshebben.”

Variatie
De optredens die bij Diggers Record Store te horen en te zien waren wijken onderling nogal af. De ene artiest kiest voor het singer-song-writerschap. De ander beperkt zich tot akoestische muziek. Weer een ander gebruikt de stem als instrument.

Ook dit keer was er Nederlandstalig te beluisteren, een optreden dat zeker indruk maakte. Dat verhalen vertellen ook een vorm van performance inhoudt dat op een creatieve manier gebracht kan worden, toonde de laatste jonge artiest.

Rock Academie
Inmiddels is Rock Academie Tilburg, een opleiding van Fontys Hogescholen, een begrip. Wie kent niet Krezipp, de muziek van Danny Vera of de beste zanger van Nederland, in de persoon van de Goirlese Floor Jansen van Nightwise? Zij liet iedere collega in het programma De Beste Zangers en ook alle kijkers versteld staan.

Impressie
Een indruk krijgen van de avond? Kijk naar de fragmenten die in het filmpje te zien zijn. Benieuwd naar Diggers Record Store en de artiesten die er met enige regelmaat gratis optreden, volg Facebook.