De Walhoeve Goirle: van lokaal product naar de consument voor een eerlijke prijs

0
2385

Bij boerderijwinkel De Walhoeve is de familie van Roessel al meer dan 35 jaar bezig om een eerlijk, lokaal boerenproduct aan de consument aan te bieden. De vleesstieren die van Roessel zelf opfokt, leveren het beste vlees, rechtstreeks van de stal naar de eigen slagerij. Corné van Roessel daarover: “Ons rundvlees is  nummer 1. De  dieren staan aan de overkant van de Oostplas. Het aantal loopt gelijk met wat we kunnen verkopen. We laten de boerderij niet groeien, want we willen een gezond evenwicht tussen het boerenbedrijf en de boerderijwinkel.”Eerlijke prijs
De Walhoeve produceert ook het eigen voer voor de dieren. Van Roessel: “Op de dertig hectare land verbouwen we maïs, gras (hooi), aardappelen en graan. Met deze producten voeren we de dieren. We weten waar het voer dus vandaan komt. Daardoor zijn onze kosten in balans en kunnen we voor een eerlijke prijs onze  boerenproducten  aanbieden.”

Lokaal geproduceerd
Bij de Walhoeve geen aardbeien uit Frankrijk, maar uit de omgeving van Midden-Brabant. Alle groenten en sommige fruitsoorten zijn afkomstig uit de streek.  Zo komt het varkensvlees uit Baarschot van de speciale varkenshouderij. Het gaat om Elshorst puur weidevarkensvlees van  de familie Bruurs,  waar de dieren een goed leven hebben. De kippen zijn afkomstig van poelier Kapteijns uit Diessen.  Kijk voor een overzicht van de producten op https://walhoeve.nl/winkel/Coronatijd – afhaalpakketten
Sinds de coronatijd is het afhalen van complete pakketten groenten, fruit, vlees en zuivel een uitkomst gebleken.  Daar heeft De Walhoeve ook een steentje aan bijgedragen. Het is mogelijk om eerste klas verse lokale producten te bestellen en die af te halen op De Walhoeve. Voor een bestellijst volg de link: https://walhoeve.nl/wp-content/uploads/2020/03/FOLDER-algemeen-2020.pdf. Het is ook mogelijke te bestellen via www.goeieete.nlBoerenhart
Het boerenhart van Corné van Roessel begint sneller te kloppen als hij met passie vertelt over de vleesstieren van het Belgische ras Wit-Blauw, zoals blijkt uit de kleurstelling van de stieren. Van Roessel: “Het zijn zachtaardige dieren, een beetje sloom zelfs. Ze zijn rustig van aard en goedmoedig. Kijk deze jongen weegt zo’n 600 kilo schoon aan de haak. Wordt binnenkort geslacht en in de boerderijwinkel de Walhoeve verkocht. Verser en meer puur kan het niet.”Kijk naar het filmpje waarin Corné van Roessel vertelt over de vleesstieren:

De Walhoeve
Uw boer in de buurt
Hoge Wal 15
5053LG Goirle


T: 013 – 542 49 20
W: www.walhoeve.nl
E: info@walhoeve.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m Vrijdag van 09:00 tot 17:30
Zaterdag van 09:00 tot 16:00