Cafetaria ’t Luikske in Riel met nieuwe, ambachtelijke frietbakker

0
3510

Rongxiang Chen en Huixia en Alice Zhou zijn sinds 1 maart 2020 de trotse eigenaars van ’t Luikske in Riel. Na twee weken ging de zaak op slot als gevolg van de coronamaatregelen van de overheid. Gelukkig schijnt de zon weer voor dit cafetaria dat aan de Dorpstraat 45 een centrale plaats in het dorp inneemt.
De familie Chen komt uit Utrecht en had in die plaats sinds 1997 een cafetaria. De kunst van het ambachtelijk frites bakken staat voorop.

Coronamaatregelen
De eigenaren kunnen nu weer geruster ademhalen met de versoepeling van de Coronamaatregelen. Er zijn looproutes ingericht en handhygiëne wordt op prijs gesteld bij binnenkomst. Alles volgens de regels van het RIVM. Het grote buitenterras is gelukkig intact gebleven.

Menukaart
Op de menukaart vers belegde broodjes, soepen geserveerd met roggebrood en spek, broodjes hamburger, drankjes van fris tot wijn en bier en koffie in soorten en maten. Verder kleine gerechten, schnitzels, kip- en varkensvleesgerechten.
Als specialiteit voert ’t Luikske het Riels stoofpotje en Rielse biefstukreepjes. Als lunchgerechten kunt u terecht voor een uitsmijter, pannenkoeken, diverse schotels en tosti’s. Voor de kleintjes is er de smulbox (frietjes, 3 minisnacks en een verrassing) of een kinderpannenkoek of – menu.


Zitten of afhalen
Behalve de zitplaatsen op het terras en binnen kunt u ook bestellen. Bestellen kan telefonisch het snelste, waardoor u niet hoeft te wachten.

Kijk naar het filmpje waarin aan jong en oud is gevraagd: “Wat is nou het lekkerste van ’t Luikske?”
Openingstijden
In de zomerperiode
dinsdag t/m zondag: 12.00 – 21.00 uur

In de winterperiode:
dinsdag t/m zondag: 12.00 – 20.00 uur

Cafetaria ’t Luikske
Dorpstraat 45
5133 AE Riel

T: 013-518 6136
W: www.luikske.nl
E: Luikske@home.nl