Recreatie strandje Oostplas Goirle verboden

0
1477

Zonnige dagen of niet. Een hittegolf die dagen aanhoudt. Sinds 1 augustus is het strandje aan de Oostplas in Goirle verboden terrein. Borden maken duidelijk dat ook stoppen tussen 22.00 en 6.00 uur verboden is.

Laatste recreanten
Op 31 juli, een hete dag, konden de laatste recreanten zich aan de Oostplas verpozen. Na 1 augustus wordt het gebied ingericht om koeien te laten grazen. Een reactie van de laatste bezoekers op 31 juli: “Hier in de buurt heb je nog de Surfplas, maar die ligt vol stenen aan de oevers. De Oostplas is ideaal: schoon water en veilige inloop. Je gaat niet meteen kopje onder. In de omgeving is er verder weinig water dat je gratis kunt bezoeken. “

Gemeente Goirle
Volgens een bericht van de gemeente Goirle levert de recreatie aan de Oostplas overlast op. Ook de veiligheid en de hygiëne laten te wensen over. Van kleinschaligheid waarvan in het bestemmingsplan sprake is, kan niet langer meer worden gesproken. Loco-burgemeester Marijo Immink: “Het werd steeds drukker op het strand bij de Oostplas. Deze enorme aantrekkingskracht heeft de gemeente onderschat. We begrijpen dat afsluiting voor gebruikers een teleurstelling is, zeker met de steeds langere en hetere zomers en zeker in deze tijd.”

Politieberichten
Wie de politieberichten en de Twitterfeeds naloopt, komt er achter dat de Oostplas en de omgeving ook werden gebruik voor het dumpen van afval. De wijde omgeving van het gebied blijkt een geliefde plek voor zwerfvuil.

Grappenmaker
Een grappenmaker die op 31 juli in een geparkeerde auto babygeluidjes maakte in een geparkeerde auto aan de Oostplas liet de politie uitrukken. De melding was dat er een baby in een snikhete auto zou liggen. Het bleek een grappenmaker te zijn die baby geluidjes maakte en deed alsof hij met een babyfoon ‘de baby’ toesprak.