Goirlese Avond4daagse eindigt weer met grootse intocht

0
502

De 45ste Goirlese Avond4daagse zit erop. Met meer dan 3000 inschrijvers de grootste tot nu toe. Omdat het hete weer parten speelde, begon de intochtwandeling om 18.15 uur. Vertrekpunt het grasveld bij de Wildacker. Omstreeks 19.00 uur melden de eerste finalisten zich in de Irenestraat. Zij kregen daar een stempel of hun medaille. Na het verzamelpunt op het grasveld bij de Hemelwieken, ging harmonie Oefening en Uitspanning voorop. De intocht begint bij het gemeentehuis, dan Kalverstraat. Via de Tilburgseweg naar de Dorpstraat. De Wildacker als eindpunt.


Traditioneel voorop
Behalve de harmonie komen de deelnemers van de gehandicaptenzorginstellingen als eerste aan de beurt. Dankzij tientallen vrijwilligers staan ze in de spotlights.


Snoepkettingen
Waar bij grote wandelevenementen er sprake is van Via Gladiola, met veel bloemen, doet Goirle het vooral met snoepzakken en chipszakjes aan een touwtje. Sommigen zijn wel erg volgeladen tijdens de intocht. Grootouders aan de kant die speuren of ze hun kleinkinderen kunnen ontdekken.
Scholen
Ook dit jaar doen er weer veel scholen mee. Uit Goirle, maar ook uit omliggende plaatsen. Herkenbaar aan de vlaggen die zij meedragen.

Afterparty
Na afloop zorgen vrijwilligers dat de grasvelden netjes worden achtergelaten. De achterblijvende teamgenoten van basisschool De Bron vieren hun afterparty. Alles is weer gelukt. Iedereen blij en volgeladen op weg naar huis.