Koningsdag Goirle-Riel: spelletjesdag

0
434

Koningsdag in Goirle en Riel is traditioneel spelletjesdag. In Riel komen de kinderen na de optocht bijeen op het Dorpsplein. Daar is van alles te beleven. De brandweer staat paraat. De kleinsten mogen met de spuit een ‘brandje’ blussen. Er is zelfs een kleine brandweerman aanwezig. Volgens zijn vader staat hij de hele dag te spuiten als het kan.

Spijkerbroekhangen
Een van de meest uitdagende spelletjes is het spijkerbroekhangen. Wie kan er zo slang mogelijk aan de pijpen blijven hangen? Deelname is gratis. De tijden worden genoteerd. De winnaar krijgt eeuwige roem.


Gedecoreerd (1)
In Riel kregen twee inwoners een lintje van de majesteit. Een daarvan werd nog extra in het zonnetje gezet door burgemeester Van Stappershoef. Vicky Martens-De Laat kreeg het lidmaatschap van de orde in Oranje-Nassau.

Molenpark Goirle
Rondom de molen in Goirle aan het Molenpark was de jonge jeugd actief met spelletjes. Traditioneel is dat jaar in jaar uit met dezelfde insteek: stokjes vangen, met een balletje het juiste gaatje vinden, met een koord jongleren. Het gaat kennelijk nooit vervelen. De ouders erbij met een biertje in de hand. Dit jaar onder een stralende zon, maar in de koude noorden wind.


Gedecoreerd (2)
Ook in Goirle schonk burgemeester Van Stappershoef aandacht een de gedecoreerden. Op het terrein waar Corry Schilder-Van Gestel al zoveel jaar als vrijwilliger de jeugd heeft begeleid die het Oranjefeest bijwonen. Corry kreeg een extra bos bloemen uitgereikt. Een orgelman, met een klein pierement, zou zo maar het Wilhelmus voor haar kunnen spelen.


Goirlenet- Oranjefeesten
Al sinds 2002 bericht Goirlenet over de Oranjefeesten in Goirle en Riel. Jammer dat er ook dit jaar voor 16-plus en ouder niets is georganiseerd. Kijk naar een klein overzicht van berichtgeving over de Oranjefeesten:

Koningsdag 2016
Koningsdag 2017
Koningsdag 2018