Jeugdvakantiewerk Goirle start en eindigt in de jungle

0
491

Jeugdvakantiewerk (JVW) Goirle is van start gegaan in de jungle. Elk jaar trakteert JVW de meer dan 700 deelnemende kinderen en 200 vrijwilligers op een spannend verhaal, de rode draad genoemd. Het is dit jaar de jungle geworden. Daarin is een reisgezelschap verongelukt.

Op dag 1, op maandag 21 augustus, zit de groep vast in het oerwoud.

Met veel moeite klauteren ze uit het voertuig. Ze proberen te ontdekken waar ze zijn. Tevergeefs. Mobiele telefoons werken niet. Er is ook geen pechhulp te vinden. Hoe komen ze hieruit? Gespannen kijken de deelnemers aan JVW toe. Hoe gaat het aflopen? Hoe kunnen zij helpen?

Onder-midden-bovenbouw
De deelnemers zijn verdeeld over 51 groepen. JVW heeft gekozen voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Elke groep heeft een aantal begeleiders die de hele dag met de kinderen optrekken. Na het ochtendprogramma volgen de spelletjes, verdeeld over verschillende locaties in Goirle. Rond 4 uur in de middag zijn de groepen terug op de grasvelden van Sporthal de Haspel. Even bijkomen en natuurlijk op de foto.


Spanning stijgt
Het vervolg van de rode draad wordt erg spannend. De groep die in het oerwoud is beland krijgt onverwacht bezoek. De gestrande reizigers vluchten naar de kapotte auto. Dreigend komen de onbekenden dichterbij. Hoe gaat dat aflopen?


Dag 3: Spelletjesdag
De derde dag van JVW Goirle is een rustdag voor de onderbouw. De midden- en bovenbouw krijgen een foto-spel-dag. Die speelt zich af op De Hovel en rond het Kloosterplein. Steeds zijn de vaste medewerkers present. De ranjaploeg en de EHBO zijn stand by.

De groepen krijgen foto-opdrachten. Enkele daarvan zijn gefilmd. Zo moet een bakfiets worden gezocht. Daarin plaatsnemen en een foto maken. Een andere opdracht is ballonblazen. Wie durft blaast net zo lang tot hij klapt. In de bibliotheek maakt een medewerker een foto van de groep. Zij zet er met een programma een junglefoto in. Het lijkt net of de groep in het oerwoud staat.

Filmpje van de spelletjesdag


Groepsfoto’s spelletjesdagDag 6: Ontknoping
Op de laatste ochtend van JVW Goirle volgt de ontknoping van de Rode Draad. Alle raadsels en puzzels zijn opgelost en gelegd. De groep kan met de ANWB bellen voor pechhulp. Een vrouw van de groep besluit in het oerwoud te blijven. Zij is verliefd geworden op een van de inboorlingen. Eind goed, al goed. Ze leefden nog lang en gelukkig.


Afsluitend spel
Met de hoofdrolspelers van de Rode Draad zijn er daarna op en rond De Haspel spelletjes. Zo moet een groep raden wat er onder het kleed verborgen zit. Een andere groep gaat hangen aan het ijzeren volleybalnet samen met Tarzan. Jeugdvakantiewerk brengt ook vrienden voor het leven voort. Samen op de foto voor later.
Afsluiting
Rond 12.00 uur is de afsluiting. In polonaise over de grasvelden van De Haspel. Tot slot nog een staande ovatie voor het comité van JVW. Het maakt er elk jaar weer een feest van.