Oldtimers in Goirle voor jong en oud

0
530

Na een toer met Oldtimers door de regio Midden-Brabant deed de groep Goirle aan. Op het Kloosterplein waren de glimmende automobielen te bewonderen. Tussen de buien door kwam er behoorlijk wat publiek op dit evenement af. Wie zin had in een hapje en een drankje kon rondom het plein terecht. Twee kinderen hadden het gevonden. Snel gaan zitten in de oldtimer, een Fordje, van opa.

Oudere jongeren
Behalve oldtimers waren er ook bromfietsen te bewonderen. Een hele serie Kreidlers stond opgesteld. Wie uit de jaren zeventig en tachtig zelf zo’n bromfiets had, weet dat je die gemakkelijk harder kan laten rijden. De vraag aan een van de bezitters daarover: “Ja, deze is ook opgevoerd.” De kenners weten dan dat met grotere tandwielen, uitgeboorde carburateur en speciale knalpijp wonderen kunnen worden verricht.


Van alles wat
Wie zijn of haar laatste rit wil boeken: ook een antieke rouwauto stond paraat. Met de tekst achterop: God is my co-pilot. Voor de tweede keer in haar bestaan stelde de vereniging van Oldtimers Goirle haar bezit ten toon. Een kleine impressie.