Plasticverpakking bij TRA Kwalitaria gaat verdwijnen

0
358

Het bekende ‘frietje met’ gaat binnenkort zonder plasticverpakking bij TRA Kwalitaria in Goirle de deur uit. Wie in de zaak een frietje met een snack wil eten, krijgt dat op een echt bord met bestek. Zoals de vader van Ad Tra stelt: “We serveren net als vroeger met bestek en op een porseleinen bord. Bij Tra in Goirle was dat altijd al zo.”


Strengere regels
De regels voor het gebruik van plastic als verpakkingsmateriaal zijn per 1 juli strenger geworden. Als een plasticverpakking wordt aangeboden, dan moet de zaak daarvoor een toeslag voor rekenen. Zelfs voor een plastic afdekdopje moet dan  5 cent in rekening worden gebracht.  Per 1 januari volgend jaar zijn de regels nog strenger. Er mag dan helemaal geen plasticverpakking in gebruik zijn.


Geen pannetjes
Bij de vraag of klanten met een pannetje hun maaltijden mogen afhalen, is het antwoord nee. Veel te riskant dat er problemen ontstaan. De formule Kwalitaria is al een tijd bezig om compleet op een alternatieve verpakking over te gaan.