Reuzenoptocht en – dans op Goirles Kloosterplein

0
400

Na een tocht door Goirle, streken de 48 reuzen op zondag 17 september neer op het Kloosterplein. De worst die aan de kerk in Hilvarenbeek hing, heeft mooi weer gebracht. Want dat is deel van de traditie. Ook in 2018 trok de reuzenstoet door Goirle. Ook toen bleef de regen achterwege.

Traditie
Het rondtrekken in processievorm van reuzen is een eeuwenoude traditie. Wie de geschiedenis wil napluizen, kan terecht bij de Reuzenfederatie.

Goirle-Riel
In 2015 kreeg de Goirlese en Rielse gemeenschap twee eigen reuzen: de Rielse Toon meej ’t Vèèreke en de Goirlese Johanna Abcovia, vernoemd naar Abcoven. Zij zagen op het Kloosterplein dat de broeders en zusters uit Nederland, Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië het in Goirle naar de zin hadden.

Vertrek
Zo tegen half vijf ging de eerste reuzin naar huis. Nog een rondje langs Johanna en Toon.