Sinterklaas komt te voet in Goirle aan

0
337

Niet op een paard, maar te voet. Zo kwam Sinterklaas zondag 19 november in Goirle aan. Op zijn paard zat een pietje. De kinderen en de ouders konden hem zo een handje geven. De pieten waren weer druk bezig met strooigoed. Niet op de grond, maar in de zakjes en bakjes die de kleintjes hadden meegenomen.Welkom Sint
De burgemeester van Goirle stond de Sint en zijn helpers aan het Kloosterplein op te wachten. Door de enthousiaste kinderen begeleid naar de wagen waarop ze de Sint een handje kunnen geven. De pieten zorgden voor de sfeer.Dans- en muziekpieten
Naast de wagen van de Sint stond die van de dans- en muziekpieten. De kinderen vermaakten zich en gingen in polonaise over het Kloosterplein. Sommigen keken hun ogen uit. Vol verwachting klopten hun hartjes.Publieke belangstelling
Ondanks de regenbuien had het Goirlese publiek er zin in. Het gehele Kloosterplein en de route langs de Tilburgse weg waren goed gevuld. Ouders en grootouders hadden het er maar druk mee. Fotootje hier, filmpje daar. Tot slot nog een impressie van het handje schudden met de Sint. Ook nog een overzicht van wat er op Goirlenet.nl de voorbije jaren te zien was.


Goirlenet – Sinterklaasintochten
Intocht 2022
Corona Intocht 2021


Filmpje Sint in Goirle