Vol verwachting klopt ons hart…

0
804

Komt de Sint met zijn Pieten of niet? Vol verwachting klopten de harten van de kinderen in Goirle. Gelukkig voor hen is de goedheilig man ook dit jaar in Riel en in Goirle aangekomen. Wel in aangepaste vorm. Coronaproof. Geen handjes schudden. Geen toespraken van de burgemeester en de Sint. Een rijtour door Goirle en eerder op zondag 14 november in Riel. De Sint zwaaide vooral. Hij stapte nergens af.Publiek
Ook dit jaar stonden langs de route van Havep aan de Bergstraat tot aan de Tilburgseweg duizenden bezoekers. Verkleed als hulpsinterklazen of als hulppieten. Niet iedereen langs de route was blij met de aandacht. De meeste kinderen lieten zich het strooigoed prima smaken.


Pieten
Zoals in het Sinterklaas Journaal waren de Pieten met roetvegen. Met grote motoren reden ze mee in de stoet of waren te voet. Sommige Pieten waren al op weg naar de huizen om de schoentjes te vullen.Eerdere intochten
Zoals elk jaar bericht Goirlenet.nl over de intocht van Sinterklaas. Ook dit keer in aangepaste vorm. Geen filmpjes dit keer. Kijk hoe de grootste kindervriend van Nederland en omstreken vorige jaren is ingehaald:

Intocht Sinterklaas 2017
Intocht Sinterklaas 2018
Intocht Sinterklaas 2019