Vuurwerkbrand De Haspel op oudjaarsavond

0
574

Omstreeks zeven uur op oudjaarsavond stond sporthal De Haspel in Goirle in brand. Vermoedelijk was het vuur ontstaan door vuurwerk. Volgens omstanders klapten de rotjes en de vuurpijlen al een hele dag rondom het gebouw. Ondanks het verbod op vuurwerk dat ook in 2021 was afgekondigd door de overheid.

Brandweer
De brandweer bestreed het vuur vanaf het cafégedeelte van het gebouw waarin The Wizz is gevestigd. Met vijf brandweerwagens en een hoogwerker kwam de brandweer in actie. Na een uur werd het sein brand meester gegeven. Bij de voorgevel van het café maakte de brandweer het dak open om te kijken of het vuur daar nog verder smeulde.

Groot materieel
De brandweer was met groot materieel uitgerukt, omdat een sporthal een groot complex is. Het gebouw ligt tevens midden in een woonwijk. Om er zeker van te zijn dat het vuur onder controle was, blies een grote ventilator aan de zijkant van het gebouw lucht naar binnen om te kijken of er nog vuur en rook konden worden opgespoord.


Politie
De politie had geen moeite met het veiligstellen van de omgeving. In alle rust konden deze hulpdiensten hun werk doen.