Sint en pieten in Goirle als vanouds

0
671

Alsof corona nooit heeft bestaan. Sint en zijn pieten hebben zondag Goirle bezocht. Mooi weer, want een stralend zonnetje speelde een hoofdrol. Verder volle terrassen en een geheel gevuld Kloosterplein.

Handje schudden
Zoals ieder jaar had de organisatie twee wagens op het plein geparkeerd. Een voor de Sint om hem een handje te geven. Natuurlijk ook tekeningen. Vol verwachting klopten de harten voor de goed heiligman. Op het plein verklede kinderen als hulp pietjes of als hulp sinterklaasjes.


Roetveeg pieten
Roetveeg pieten deelden pepernoten uit. De muziekpieten op de tweede wagen hielden met een sinterklaasdisco de sfeer erin. Het leek wel carnaval. Lekker hossen op de muziek. Fijn dat sinterklaas weer als vanouds gevierd kan worden.

Filmpje van Sinterklaasfeest Goirle 2022.

Links
Links naar eerdere intochten van Sinterklaas. Vergelijk  voor en na de coronatijd 2020 – 2021. 

Intocht Sinterklaas 2021
Intocht Sinterklaas 2020
Intocht Sinterklaas 2019