Van Maastricht tot Poppel winkelend publiek in Goirle

0
880

Tijdens het laatste weekend voor Sinterklaas kon je in Goirle winkelend publiek aantreffen uit Maastricht, maar ook uit Poppel. Burgemeesters van grote steden hadden de winkels door de coronadrukte eerder gesloten. Black Friday en de dagen erna gaven een grote toeloop van publiek te zien. De angst voor grote besmettingen gaf aanleiding tot deze maatregelen. Wie echter aan het begin van de Tilburgseweg bij avond kijkt, ziet dat iedereen een grenzeloos welkom wordt geheten.

Maastricht
Twee stelletjes uit Maastricht liepen door het winkelcentrum van Goirle, op zoek naar de boekwinkel. De ruime paden tussen de winkels in De Hovel leverden geen problemen op. Met gemak kon het publiek de 1,5 meter regel in acht nemen. De verwachting was ook dat grensbewoners uit het naburige Poppel Goirle zouden aandoen. De winkels in het buurland die niet noodzakelijk zijn voor het publiek waren immers dicht. Een bezoeker uit Poppel die met twee vriendinnen door het centrum van Goirle kuierde: “Wij doen bijna altijd boodschappen in Goirle, want in Poppel is niet zoveel te beleven.”

Drukte
De verwachte drukte in het weekend voorafgaande aan Sinterklaas en de aankomende kerstdagen bleef in Goirle beheersbaar. De snijdende wind en de temperatuur van 4 graden hielpen niet mee om gezellig te gaan winkelen. Een van de passanten: “Hoezo kou, ik heb het niet zo snel koud. Op mijn werk in Tilburg merk ik wel dat er veel meer Belgen komen. Hier in Goirle valt het wel mee.”