Teleurstellend einde van de Scan & Win Actie in Goirle

0
854

Wie zaterdag 12 december in het tweede deel van De Hovel naar dierenwinkel Van Gils wilde, botste tussen 15.00 – 17.10 uur op een lange rij wachtenden voor het scanapparaat van de actie in Goirle Scan & Win. De teleurstelling was groot toen klokslag 17.00 uur bekend werd dat alle prijzen die aan het winkelende publiek waren beloofd er al om vier uur uit waren.
Kees van Gils, de eigenaar van de gelijknamige dierenwinkel, trad op als spreekstalmeeester: “Beste mensen, alle prijzen zijn er al weg. De scan staat afgesteld op 17.00 uur.
De meer dan vijftig wachtenden horen het onder protest aan. Sommige met een hele stapel waardeloos geworden scanformulieren.Scan – corona
De meeste winkeliers in Goirle hebben deelgenomen aan de actie Scan en Win, met grote en kleine prijzen. Zeker in deze coronatijd van belang om lokaal te kopen. Deze actie wordt jaarlijks gehouden in Goirle. Drie weken lang kunnen de kopers van producten bij Goirlese ondernemers met de scankaart een prijs winnen. De laatste dag, zo was aangekondigd, zou op 12 december zijn. In goede tijden zou Moonlight Shopping de laatste dag zijn. Maar helaas. Deze activiteit werd afgeblazen en de termijn van Scan en Win actie bekort tot zaterdag 12 december.

Commentaar
Een van de aanwezigen die in de rij stond gaf als commentaar: “Kreeg net van een winkelier een hele bos kaarten omdat vandaag de actie zou worden afgesloten. Kan er helemaal niets meeā€¦ in de prullenbak ermee.”
Een senior met rollator die net van Jumbo afkwam, viste achter het net. “Jumbo is tot 20.00 uur open en geeft nog kaarten uit. Niet leuk, echt niet leuk.”

Centrum Manager
Centrum Manager Rob van Amelsfoort, naar zijn commentaar gevraagd: “De Scan & Win Actie in Goirle bevatte dit jaar grote prijzen. Er zijn 120.000 kaarten gedrukt om te worden uitgegeven. Niet alle tachtig winkeliers in Goirle doen mee, bijvoorbeeld AH niet, maar Jumbo wel. Het is vervelend, en zeker beter af te stemmen, om de volgende keer een uur voor sluiting geen scankaarten meer uit te geven.” Over het feit dat sommigen met een bos kaarten voor het scanapparaat staan: “Dat is tegen de afspraken in. Ik geloof dat de winkeliers daar wel goed mee omgaan. Sommige personeelsleden trekken wel hun eigen plan. Het advies is ook om de kaarten niet op te sparen.”