Sneeuw: ongemak en pret in Goirle

0
1125

Winter 2021: sneeuwpret met squadslee. Ongemak met sneeuwruimen. De inval van de winter in het weekend van 7 februari zorgde voor ongemak, maar ook voor plezier. In de nacht van zaterdag op zondag en ook overdag viel er in Goirle bijna 15 centimeter sneeuw. Bovendien was het ijzig koud en woei de wind uit het noordoosten.

Sneeuwruimen
Overal kwamen in de middag – toen het sneeuwen ophield – mensen uit hun huizen om sneeuw te ruimen en het pad begaanbaar te maken. De vastgevroren sneeuw liet zich maar moeizaam opruimen. Ondertussen werd er in deze coronatijd weer druk gewandeld om toch even de benen te strekken en van het winterlandschap te genieten.

Squadslee
Enkele jongeren hadden bedacht om met een squad voor een sleetje in het winterse weer te crossen. Met een flinke vaart reed het voertuig door de rulle sneeuw en trok een een slee vooruit. Het kon ook langzamer. Op een eenvoudige manier trok een vader de slee met drie kinderen erop.Sneeuwballen gevecht
Rond winkelcentrum de Hovel had zich een groepje jongeren verzameld die in een sneeuwballengevecht gewikkeld was. Het was duidelijk de jongens tegen de meisjes. Het gaf veel plezier in een verder spekglad winkelcentrum. Alleen bij de winkels die open waren was geruimd en gestrooid. Ook de ambtenaren van het gemeentehuis hadden een vrije dag, want ook daarvoor was het spekglad.Verwachting
De komende dagen wordt het nog kouder. Het KNMI voorspelt vorst en gladheid. Goirlenet gaat berichten over de ijspret die we nog kunnen verwachten. Zeker als de plassen in het buitengebied bevroren zijn.