Na twee jaar stilte weer plezier met Jeugdvakantiewerk Goirle

0
725

Na twee jaar stilte door corona is maandag 22 augustus JVW (Jeugdvakantiewerk) Goirle van start gegaan. Dit maal beperkt van omvang. Geen zestig groepen zoals in de voorbije jaren, maar 36 verdeeld over onder-, midden- en bovenbouw.
Erik van Rouwendaal, de frontman van JVW Goirle, is blij dat het evenement door kan gaan. Van Rouwendaal: “We hebben in de coronajaren wel voorbereid, maar het was te riskant voor kinderen en vrijwilligers. We wilden niet constant politieagent spelen. Zo van: afstand houden, was je handen.”

Rode draad
Zoals elk jaar is er ook dit jaar de rode draad. Dat is het verhaal dat op maandag begint en op zaterdag zijn ontknoping kent. Deze 43-ste editie van JVW Goirle staat in het teken van het Wilde Westen. Compleet met saloon, gevangenis, bank en paardenstal. De begeleiders lopen rond met rode cowboyhoeden. Het belooft weer een spektakel te worden.

Spelletjes
JVW Goirle kan niet zonder spelletjes, droppings, overnachting en zwembad. Dit jaar, met een kleinere bezetting, wordt eenzelfde programma gedraaid. Goirlenet bericht al twintig jaar over JVW. Volg ons op internet en op twitter. We zijn er weer bij. In en om Goirle en Riel vinden de activiteiten plaats. In het bos gaat het om samenwerken. Op blokjes die worden doorgegeven een route samen afleggen. Elkaar helpen en luisteren om tot een oplossing te komen. Of goed concentreren en samen opletten met het balletje-balletjespel.De onderbouw deed spelletjes op het grasveld bij het Oranjeplein. Het thema is het Wilde Westen. Geheel in stijl daarmee ook het vermaak.

Vrijwilligers
JVW Goirle kan niet zonder vrijwilligers. Of het nu gaat om de ranjapost, het verkeer regelen of groepen- en spelletjes begeleiden. Dankzij hen is JVW Goirle een groot succes.

Links JVW Goirle

JVW-Goirlenet 2017
JVW Goirlenet 2018
JVW Goirlenet 2019