Goirle krijgt glasvezel in 2023

0
1502

Er komt glasvezel in Goirle. DELTA Netwerk ziet voldoende animo om de aanleg te starten. Inwoners die alsnog een abonnement willen afsluiten, kunnen zich nog tot 14 september, zonder extra kosten, aanmelden.
Eind 2022 start de aannemer de aanleg van glasvezel. Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.

Campagne geslaagd
Sinds het voorjaar die jaar voert DELTA campagne om voor 20 juli twintig procent van 7655 Goirlese huishoudens voor glasvezel te werven. Deze aanpak met lokale informatie bij Optie1 en bij computerzaak 013IT en in de vorm van een infopunt aan het Van Hogendorpplein heeft kennelijk gewerkt.Projectleider Rosalie Urselmann van DELTA Netwerk: “We zijn blij dat we de inwoners van Goirle mogen feliciteren met glasvezel. DELTA Netwerk wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen graag bedanken voor dit fantastische resultaat.” “Ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor hebben we dit mooie resultaat behaald.”

Glasvezelaansluiting
Tijdens de aanleg komt DELTA Netwerk ook langs woningen waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. De overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat maar één keer open. Met een glasvezelaansluiting in de woning kan men op elk moment overstappen naar glasvezel. Dat brengt wel aansluitkosten van 300 euro met zich mee bij een abonnement. Wie zich eerder aanmeldde krijgt de aansluitkosten gratis.