Jeugdvakantie Goirle met Lepsah Lyceum

0
1277

Het thema van Jeugdvakantiewerk Goirle is dit jaar een bijzondere school, het Lepsah Lyceum. Bijna 800 kinderen hebben zich dit jaar aangemeld, verdeeld over 63 groepen. Met de begeleiding erbij gaan meer dan 1100 kinderen en volwassenen een fantastische week beleven.

Sport en spel
In en om de scholen en parken in Goirle is het van maandag 12 tot en met zaterdag 17 augustus een drukte van belang. Er wordt puntenvoetbal gespeeld, krattenrij gelegd om als eerste bij het kunstwerk De Hemelwieken te komen of gepuzzeld. Doel is steeds om samenwerking en plezier met elkaar te combineren.

Rode draad
Elk jaar weer bedenkt de organisatie van Jeugdvakantiewerk Goirle een spannend theaterstuk, waarbij in de ochtend en in de middag de gehele groep wordt meegenomen in het verhaal. Steeds op het einde een cliff hanger om de spanning erin te houden en voor de volgende dag opdrachten te bedenken die aan sluiten bij het verhaal. In het Lepsah Luceum leren de kinderen onder meer onderwater schaken, kikkers versieren en koffiedik kijken.

Onderbouw
Voor de kleinsten is er een aparte verhaallijn in De Haspel, die minder spannend is en die aansluit bij de kijkwijzer.

Wie wil kijken naar de diashow kan genieten van JVW 2019. Ook andere jaren is Goirlenet actief om Jeugdvakantiewerk te verslaan met foto- en filmseries. Kijk naar JVW2018 en JVW 2017.