Jeugdvakantiewerk Goirle opent pop-up museum in Goirle

0
2498
Hoofdrolspelers van de rode draad aan het werk: met muts de kannibaal, de rondleider, de beelden die tot leven zijn gewekt in het pop-up museum

De burgemeester van Goirle heeft op maandag 13 augustus officieel het eerste pop-up museum van Goirle in gebruik genomen. Jeugdvakantiewerk Goirle ontvangt er dagelijks ruim 800 kinderen en bijna 300 vrijwilligers. Meer dan zestig groepen nemen dit jaar deel aan een groots kinderfestijn dat JVW Goirle jaarlijks organiseert.

Zaterdag – slotdag
Na een spelochtend met de hoofdrolspelers van het pop-up museum, is omstreeks 12 uur het eerste tijdelijke museum van Goirle weer gesloten. Tijdens Jeugdvakantiewerk Goirle hebben de kinderen zich weer vermaakt en zijn klaar voor de schoolweek die er aan komt. Volgend jaar is JVW-Goirle van 12 tot en met 19 augustus. Kijk naar de diaserie van de spelochtend en het slot van JVW-Goirle 2018:

Donderdag –  Zwemdag
Donderdag tijdens Jeugdvakantiewerk Goirle is traditioneel de zwemdag. Zowel de midden- als de bovenbouw vermaken zich die dag in zwembad Stappegoor. Omdat de privacywetgeving dit jaar van kracht is, geen foto’s en filmpjes van deze relaxdag.
Wel een filmpje van de rode draad, van het museum, waar de ontknoping in zicht komt: wie is de slechterik en wie is de held?  Kijk naar het filmpje om een indruk te krijgen van de rode draad.

Woensdag-Speldag
Op woensdag hebben de kleuters die deelnemen aan Jeugdvakantiewerk Goirle een vrije dag. Voor de midden- en bovenbouw is het de speldag. De opdrachten vragen samenwerking en denkwerk. Ze spelen Kolonisten van Catan op verschillende plekken in Goirle. Ook werken zij aan het Benkse, een stenen bank die met mozaïekglas wordt versierd. Kijk naar het filmpje van deze dag.

Dinsdag-beweegdag
Op de tweede dag van Jeugdvakantiewerk Goirle gaat de middenbouw naar Sporthal Pellikaan en de onderbouw sport en beweegt rondom Sporthal De Haspel. Voor dat doel zijn Brain en Inge van Studio B uit Goirle ingehuurd. Samen met de kinderen oefenen zij een dansje in. Dat gaat erg vlot, zoals in het filmpje te zien is.

Kinderdependance museum
De onderbouw krijgt een eigen rode draad, een eigen verhaal. De dependance is ingericht in Sporthal De Haspel, waar de kleinsten zich prima vermaken met het theaterstuk. Aan het einde knallen ze samen het slotlied,  zoals uit het filmpje blijkt.

In de diashow is een impressie van dinsdag te vinden:

Beveiliging
Zoals in een echt museum worden de gasten door beveiligers onderzocht of ze geen gevaarlijke zaken mee naar binnen willen smokkelen. Het museum heeft een kinderdependance in Sporthal De Haspel, waar de onderbouw van het verhaal van het museum kan genieten.

Enthousiast een dansje met twee tijdens de rode draad van JVW-Goirle in Sporthal De Haspel.

Maandag-regendag
De eerste dag van JVW-Goirle is met regen afgesloten. Omdat buienradar een goede vriend is van JVW-Goirle zijn de onderbouwgroepen eerder naar de sporthal geleid om daar alvast het vervolgverhaal van het museum binnen te zien.

Goirlenet bericht
Bijna dagelijks bericht Goirlenet.nl over JVW-Goirle. Dat gebeurt met gratis foto’s en filmpjes. Vorig jaar was het thema De Bende van Roovert. Voor wie het nog eens wil beleven, volg de link naar JVW-Goirle 2017.

Kijk naar de diashow van de eerste dag van JVW-Goirle. Foto’s van Goirlenet.nl komen ook op de site van Jeugdvakantiewerk te staan.