Op avonturenpad: Met je rolstoel het bos bij Gorp & Roovert in op weg naar het avontuur

0
1756

Als het aan het outdoorbedrijf Rocks ’n Rivers ligt, wordt het Avonturenpad in de bossen bij Gorp & Roovert het komend najaar toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Op de plek van het huidige gratis toegankelijke Avonturenpad in de bossen van Gorp & Roovert, komt dan een avonturen ’voel’pad. Met verbrede paden, aangepaste tunnelbuizen, hindernis- en slingerbaan. Twee extra bruggen moeten het terrein van rolstoelers ontsluiten.

Toegankelijkheid
Bij de aanleg van het Klim- & Avonturenbos door Rocks ’n Rivers  in de bossen nabij de Roovertsche Leij is rekening gehouden met  toegankelijkheid van gebruikers. Basisgedachte is dat iedereen (ongeacht financiële, fysieke of verstandelijke beperkingen) een onbezorgde dag moet kunnen buiten spelen in de natuur.

Rolstoelers outdoor

Speciaal materieel om rolstoelgebruikers optimaal te laten beleven in het Klim-& Avonturenbos

Rocks ’n Rivers heeft één van de hoogteparcoursen en enkele ‘extreme’ activiteiten (o.a. vrije val en Big Swing) al rolstoeltoegankelijk gemaakt. Daarnaast zijn er twee  speciale outdoor rolstoelen, die gratis te leen zijn, zodat iedereen kan deelnemen aan de tochten in het bos.

Rolstoelers het bos in
“Dit jaar willen we graag het gratis Avonturenpad rolstoel toegankelijk maken, als aanvulling op de bestaande activiteiten”, zegt eigenaar Bart Oomen van Rocks ‘n Rivers. “We vinden het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier kan genieten van deze avontuurlijke tocht met een educatief tintje over de natuur.”

Brabants Landschap
Het idee om rolstoelers ook in het bos avonturen te laten beleven is met Brabants Landschap ontwikkeld. Het gaat om een educatieve wandel- en straks rolstoelroute door het bos, waarbij gebruikers op een interactieve manier leren hoe planten en dieren overleven in de natuur. Onderweg zijn er activiteiten en opdrachten zoals boomstambruggen, touwslingers, touwnet, tunnelbuizen en een blote voetenpad. Voor dat laatste onderdeel heeft Rocks ’n Rivers een Avonturen voelonderdeel speciaal voor rolstoelers in gedachten.

ANWB-nominatie
Het projectRolstoel toegankelijk maken van het Avonturenpad op Natuurpoort de Roovertsche Leij” is genomineerd door het ANWB Fonds. Dit fonds geeft kansrijke initiatieven van organisaties die zich inzetten voor de maatschappij, een steuntje in de rug. Door middel van online stemmen wordt bepaald welk initiatief een bijdrage ontvangt. Je kunt stemmen tot 31 juli 2018 via https://www.anwb.nl/stem