Hap & Trap Goirle is groot evenement geworden in amper vier jaar

0
1902

Het eerste Hap & Trap evenement in Goirle in 2015 gestart,  is inmiddels tot een groot spektakel uitgegroeid. Begonnen in 2015 met amper 300 deelnemers komen er in 2018 bijna 500 fietsers op Hap & Trap af. In zes rondes bezoeken zij zes locaties in en om Goirle.

Het doel is behalve sportief zijn en bewegen ook het aangename van het leven te genieten. Op zes horecagelegenheden krijgen de fietsers een hapje en een drankje. De deelnemende horecagelegenheden waren ook dit keer  De Commanderie, De Eetkamer, Mozes, klooster Nieuwkerk, D’n Overkant /kampeerboerderij Breehees en Bojangles.

Zonnetje overal
Het weer werkte zondag 1 juli erg mee. Er was permanent zon.  Bij de start om 12.00 uur waren er per locatie meer dan 80 personen die zich het hapje en het drankje goed lieten smaken.
Na het geluid van de toeter werd koers gezet naar de volgende locatie, die op zo’n kwartier, twintig minuten verwijders van elkaar liggen. Tussen 13.00 en 13.15 uur deed een groep Klooster Nieuwkerk aan.

Op de strobalen bij Klooster Nieuwkerk. Uniek fotomomentje.

Terrassen uitzicht
Aan de achterzijde van het klooster aan de tuinkant bevinden zich de terrassen onder lommerrijke bomen. Ruim tachtig bezoekers genieten van een drankje en van een pastasalade. Het uitzicht over de akkers en de velden is adembenemend. Sommige bezoekers kunnen het niet laten om op een strobaal te gaan zitten om zich te laten fotograferen.

Op naar Mozes
Na een aangenaam verblijf van drie kwartier vervolgt de groep de route naar het dorp op weg naar Eetkaffee Mozes. Een mooiere dag had er niet uitgekozen kunnen worden voor dit evenement. Anke Naalden, de uitbater van Klooster Nieuwkerk: “Het is voor ons erg genieten. De reacties zijn erg positief. Sommigen willen niet meer weg. Dat is een goed signaal, natuurlijk.”

Voor de foto’s van het bezoek aan Klooster Nieuwkerk, kijk hieronder naar de diashow. De foto’s zijn ook te vinden op de Nieuwspagina van Goirlenet en op Facebook/Goirlenet.

Bekijk ook het filmpje voor een impressie: