Hoe België Engeland tijdens het WK in de Biertuin versloeg met 1-0

0
1845

De derde WK-poule-wedstrijd Engeland – België wonnen de Belgen met 0-1. Na een saaie eerste helft slaagden de Rode Duivels er na de pauze in om de wedstrijd te laten kantelen in hun voordeel. Daarmee wordt België poulewinnaar met 9 punten en komt uit in de knock-out-fase tegen Japan.

De Biertuin
Het publiek in De Biertuin, aan de rand van Poppel, heeft net een eentonige eerste helft beleefd. Deze buitenlocatie is speciaal voor deze gelegenheid geopend om de fans van de Rode Duivels de juiste ambiance te bieden.

Nederlandse fans
Onder de ruim honderdvijftig fans zit ook een flink deel Hollanders die hun WK in het buurland meepikken. Niet iedereen kan zich ertoe zetten om de wedstrijd te volgen.
Aan het einde van De Biertuin bevinden zich enkele hangmatten waarmee een deel van het jonge publiek zich vermaakt.

DJ en Belgisch bier
Om de stemming erin te brengen draait DJ de moord ermee plaatjes. De evergreens die bijna iedereen kent schallen over de weiden. Het Belgische bier vindt gretig aftrek. Het is nu eenmaal de specialiteit van De Biertuin: een groot assortiment speciaal bier, op de juiste temperatuur geserveerd.

Zowel oud als jong publiek geniet van de WK-wedstrijd.
Jong aan de cola, ouder aan het bier tijdens de WK-wedstrijd ENG-BEL.

Groot scherm
Op een groot scherm kunnen de fans de wedstrijd volgen. De lange houten tafels dienen als toonbank waar het bier over en weer gaat. De hitte van de zomeravond maakt de kelen extra dorstig. Gezongen wordt er niet, wel veel gekletst. Zowel jong als oud publiek in alle soorten en maten heeft zich in De Biertuin verzameld.

Impressie
Wie een indruk wil krijgen van de manier waarop de Belgische fans deze WK-wedstrijd hebben beleefd, kan kijken naar de diashow. Foto’s zijn ook te vinden op Facebook/Goirlenet en op de nieuwspagina van Goirlenet of op De Biertuin.

Pauzefilmpje van de eerste helft WK Engeland tegen België. In de 51ste minuut schoot Adnan Januzaj binnen in Kaliningrad (Rusland): 0-1 als eindstand.