Rondje Kunst 2016: Verrassende portretten, alledaagse foto’s en bijzonder houtwerk

0
1829
Angelique van Beurden bij een portret-in-wording.

Rondje Kunst 2016 was er dit maal op twee dagen: zaterdag 1 en zondag 2 oktober. In deze 17de editie schenkt GoirleNet aandacht aan drie nieuwe deelnemers en aan de drijvende kracht achter dit project: Jeanne van Midde.

Verscholen in de kelder van Jan van Besouw huist de theaterwerkplaats van Jeanne van Midde. Daar maakt zij haar beelden en komen de theatervoorstellingen tot stand. Op dinsdagmiddag, na schooltijd, houdt Van Midde workshops voor kinderen. De donderdagen zijn gereserveerd voor lessen in beeldhouwen en boetseren voor volwassenen.
Kijk naar de diaserie hieronder of bezoek de website: www.jeannevanmidde.nl

Angelique van Beurden en Twan van Schijndel: portretten van mens en natuur
Angelique van Beurden heeft na achttien jaar oefenen en proberen inmiddels de overtuiging dat portretten haar ding zijn. Zij wil vooral de gelijkenis, maar ook de ziel en de emotie van haar personage verbeelden. Angelique doet dit jaar voor het eerst mee aan Rondje Kunst. Twan van Schijndel daarentegen doet al heel wat jaren mee. Voor deze aflevering van Rondje Kunst heeft ze zich gericht op portretten van de natuur. Zij heeft letterlijk ‘de boom in haar achtertuin’ gevolgd.
Meer weten of zien of kopen van Angelique van Beurden of Twan van Schijndel? Ga naar: nap.vanbeurden@home.nl en kijk op www.twanvanschijndel.nl.

Fotografie
Peter van Midde, de man van… , doet na 17 jaar ook zelf mee met Rondje Kunst. Hij fotografeert het gewone leven: een Franse senior die even uitrust, een natuurbeeld dat hem raakt. Ook volgde Van Midde zijn roots naar Indonesi√ę waar hij een serie portretten schoot. Je komt in contact met Peter van Midde door hem een berichtje te sturen: p.vanmidde@gmail.com.

Hout – ambacht
Mari Weijters is de derde nieuweling die dit jaar meedoet aan Rondje Kunst. Mari is een ambachtsman van de eerste soort. Met engelengeduld prepareert hij hout en maakt er soms al puzzelend de mooiste creaties mee. Benieuwd naar werk van Mari Weijters? Stuur hem een e-mail: mariwe1937@gmail.com

Kijk voor een impressie naar de diaserie van GoirleNet, gemaakt over Rondje Kunst 2016: