Stroomuitval Tilburgseweg zorgt voor winkelsluiting

0
1752

Bij de stroomstoring die dinsdag 25 oktober de Tilburgseweg, de winkelstraat van Goirle trof, moesten ondernemers gedwongen hun zaak sluiten.

Van Parts tot Van Hest
In de ochtend kwam onderdelenwinkel Leo Parts erachter dat de lichten in de winkel niet aangingen. Niet alleen hij, maar ook andere ondernemers en bewoners aan de Tilburgse weg, tot aan slagerij Van Hest,  zaten zonder elektra. De andere kant van de weg heeft geen overlast ondervonden. Ook de horeca en de nabijgelegen De Hovel hadden er niet onder te lijden.

Geen handel
Een tocht langs acht winkelpuien leverde de informatie op dat winkel- en kassasystemen, alarminstallaties,  computers, maar ook verwarmingen niet functioneerden.
Van Leo Parts tot aan Van Hest waren winkels dicht of stonden ondernemers en omstanders te kijken hoe vier teams van stroomtransportbedrijf Enexis op twee plekken probeerden de storing te verhelpen. Laat in de middag, zo rond 16.00 uur, floepten de lichtjes her en der weer aan. Een gelukje bij dit ongeluk was dat er geen zaken bij waren die bederfelijke waar verkochten, zoals de slagerij.

Schadevergoeding
Wie door een stroomstoring wordt getroffen die langer dan één uur duurt, kan een schadevergoeding ontvangen, afhankelijk van het storingstype. Op de website van
Enexis kunnen gedupeerden een schadeformulier downloaden, invullen en insturen. De link naar het formulier voor schadevergoeding >>>>

Kijk naar de diaserie om een indruk te krijgen van de omvang van de storing: