Muzikaal afscheid van druminstructeur Piet Driessen

0
3993

Als voorschot op zijn laatste optreden bij harmonie Muziek & Vriendschap tijdens het nieuwjaarsconcert 2017, kreeg druminstructeur Piet Driessen op vrijdag 16 december een warme, muzikale afscheidsavond in stapperij LipLap. Namens de Muziekbond reikte oud-voorzitter van Muziek & Vriendschap (Riel) Gerard van der Bruggen hem de gouden speld met twee diamantjes en een oorkonde uit.  De beloning voor 65 jaar lidmaatschap, want in 1952 begon Driessen als 7-jarig muzikantje bij muziekvereniging SOS.

Indrukwekkende loopbaan
In 1978 werd Piet Driessen gevraagd om als instructeur bij Muziek & Vriendschap in Riel te komen.  In 1990 werd hij dat ook bij SOS, en tussen 1994 en 2006 werd hij ook nog eens instructeur bij de tamboers van Koninklijke harmonie Oefening & Uitspanning (O&U)  in  Goirle. Hij is enige jaren aan drie verenigingen tegelijkertijd verbonden geweest.

Generaties tamboers
Bijna veertig jaar heeft Piet Driessen jonge slagwerkers gevormd, zonder zelf de muziekschool van binnen te hebben gezien. Driessens naam zal verbonden blijven aan de successen die hij haalde met de harmonieën en met de Marching band SOS. Ook inspireerde hij jongeren om zich te richten op andere muziekvormen dan de traditionele, zoals samba, te horen in het nummer dat Gamberro die avond als hommage aan Piet Driessen speelde.

Voor een impressie van de afscheidsavond, kijk naar de diaserie. Meer foto’s van de avond op Facebook: www.facebook/goirlenet. Ook te zien op: https://goirlenet.nl/nieuws-2/

Een filmpje van Piet Driessen die een welkomstnummer te horen krijgt van Gamberro: