Melodische slagwerkers in De Leybron Riel

0
1980

De Leybron Riel was zondag 8 april  het decor van een grote groep melodische slagwerkers. Slagwerkgroep Con Tutti, bestaande uit muzikanten van Muziek & Vriendschap en SOS, verzorgde vanaf 13.00 samen met percussiegroep De Vooruitgang uit Stiphout een programma dat bewijst dat slagwerk al jaren aan het vernieuwen is!De Vooruitgang
De Vooruitgang is een moderne percussiegroep die graag muziek maakt in diverse stijlen. De groep baseert zich op bekende melodieën, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van slagwerkinstrumenten zoals xylofoon, marimba en vibrafoon. Anderzijds spelen zij spectaculaire werken met een hoog entertainment gehalte, zoals heftig Japans slagwerk en swingende samba’s. Speelplezier gecombineerd met het streven naar kwaliteit staan hoog in het vaandel van deze groep.

Con Tutti
Slagwerkgroep Con Tutti is eveneens een ervaren club op het vlak van (melodische) themaconcerten en gevarieerde slagwerkavonden. Melodie, knallende drumsolo’s en geraffineerde ritmes maakten de middag voor jong en oud tot een leuke dag.

Filmpje van een melodische slagwerkpartij: