Rondje Kunst Goirle: ballefrutter en schilderkunst

0
1494

Het Rondje Kunst Goirle en Riel heeft op 7 en 8 april 2018 in het teken gestaan van de ballefrutter-in-wording. Beeldend kunstenaar Jeanne van Midde heeft de opdracht gekregen om een bronzen beeld van de ballefrutter te maken. Het beeld verschijnt dit jaar op het plein bij Jan van Besouw, de ontmoetingsplek van de Goirlese en Rielse gemeenschap.

Bijzondere schilderijen Goirle
Lizette Mijland maakt bijzondere objecten tot schilderij en voorstellingen op doek tot objecten.  Zij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming (Tilburg) en combineert nu een deeltijdbaan in het onderwijs met haar passie: schilderen en objecten maken.
In haar werk probeert zij zichzelf steeds opnieuw te ontdekken, met nieuwe materialen, andere perspectieven en vormen die zich aan haar opdringen. Voor meer informatie: www.lizettemijland.nl. Ook in de diaserie hieronder is haar werk te bewonderen.

Bijzondere schilderijen Riel
Wilma Aarts Pijnenburg kun je niet in een hokje duwen als schilder. Zij is van alle markten thuis en alle onderwerpen kunnen langskomen:  van Bambi tot Venetië, van een dubbelportret tot abstracter werk. Zo haalde zij bij Karwei een tegelstrip waarmee een abstractschilderij steeds meer een eigen karakter kreeg. Voor meer informatie: wilma-aarts.wix.com/mijnsite . Ook in de diaserie hieronder is haar werk te bewonderen.

Kijk naar een impressie van drie vrouwelijke kunstenaars die deelnamen aan Rondje Kunst Goirle – Riel 2018:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here