Avondvierdaagse Goirle verloopt als zomercarnaval met een druppeltje regen na

0
1745

De intocht van de 40ste editie van de Goirlese Avondvierdaagse droeg donderdag 7 juli het karakter van een zomercarnaval. De ruim 2500 deelnemers, met hun begeleiders, vertrokken  swingend vanaf het grasveld achter het Oranjeplein via de Kalverstraat en de Tilburgseweg naar de Dorpsstraat. Als verzamelpunt van de Avondvierdaagse was het grasveld voor buurtcentrum de Wildacker aangehouden. Goirlenet bericht over deze grootse intocht met een fotoserie en een filmpje. Zie ook de verslagen van 2017 en 2016.

Intocht met snoepzak voor jong en oud tijdens Avondvierdaagse Goirle

Blaaskapellen
De stoet werd weer voorafgegaan door harmonie Oefening & Uitspanning. De duizenden deelnemers trokken langs blaaskapellen die links en rechts aan de Tilburgseweg stonden opgesteld. Tientallen scholen en groepen deden hun best om zoveel mogelijk snoepzakken en bloemen te krijgen.

Weerbericht
Het weer dreigde aanvankelijk roet in het eten te gooien. Op de website van de Goirlese organisatie van de Avondvierdaagse was de waarschuwing te lezen dat code geel was voorspeld. Gelukkig schampten de onweers- en regenbuien Goirle en bleef een hoosbui de deelnemers bespaard. Eerder in de week waren er intochten afgelast als gevolg van een opkomend onweer.

Wandelroutes Goirle
Dit jaar heeft de organisatie van de Vierdaagse Goirle een poging gedaan om plekjes te zoeken waar wandelaars niet of bijna nooit zijn geweest. Er is elke dag voor een andere richting gekozen. Denk hierbij aan Gorp en Roovert, de Regte Heide, richting Riel en natuurlijk op donderdag de traditionele feestelijke intocht.

Bereikbaarheid
Ook dit jaar kon weer gekozen worden uit de volgende afstanden, namelijk: 3 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer. De 3 kilometer is uitermate geschikt voor alle kleuters en peuters. Deze gaat voornamelijk over verharde wegen. Geen probleem dus voor wandelwagens, buggy’s, bolderkarren, scootmobiels en rolstoelers.

Meer foto’s
Wie een indruk wil krijgen van de intocht, kan de fotoserie op GoirleNet.nl bekijken. Er zijn meer foto’s te zien op de Facebookpagina van Goirlenet: