Men from the South spelen bij Diggers Record Store hun try-out

0
1813

De driemansformatie Men from the South bracht donderdag 31 mei een try-out in Diggers Record Store in Tilburg. Deze gitaarband, speelde akoestische en elektrische  nummers voor zo’n vijftig man en vrouw groot publiek. De entree en de koffie waren gratis.

Van links naar rechts: Chris Draaijer, Paul van Hulten en Bas van Hout.

Incubate
Volgens eigenaar van Diggers Record Store Jaap de Groot  speelde de band tijdens Incubate, het gratis muziekfestival in Tilburg, de sterren en de maan van de hemel. Zuiver, klein en melodieus werden de eigen songs gebracht. Toen en ook nu.

Eindhoven
Om een optreden later dit jaar in Eindhoven voor te bereiden speelde de band oude en nieuwe nummers.  Het nummer William handelt over een parasietachtig persoon. Iemand die voor de meeste mensen wel bekend zal zijn uit de eigen omgeving.  Het nummer Away from the Sun is de trekker van de nieuwe LP die de groep gaat  uitbrengen.

The men from the South: muziek voor alle leeftijden.


Voor oud en jong
De drie bandleden, Bas van Hout (bas), Paul van Hulten (gitaar en zang) en Chris Draaijer (gitaar en syntheziser), traden ruim een uur op bij Diggers Record Store. Met nummers voor elke leeftijd.  Jaap de Groot: “Deze traditie, van elke maand een gratis optreden, wil ik er wel inhouden. Telkens weer een ontdekking hoeveel talent er rondloopt.”