Queen Tribute Coverband laat Freddie Mercury herleven op het Kloosterplein Goirle

0
3104

De Italiaanse Queen  coverband  bracht zaterdagavond in Goirle op het Kloosterplein een waar eerbetoon aan de te vroeg overleden zanger  Freddie  Mercury.  De band speelde de sterren van de hemel, met nummers als Somebody to love,  Now I ‘am here en andere klassiekers.  De organisatie berustte bij Midzomerfestival Goirle. Hoofdsponsor was ook dit keer  Rabobank Tilburg e.o.

Helemaal ‘los’ gaan op de muziek tijdens het gratis Midzomerfestival Goirle

Publiek
Het publiek was massaal en stond voor het podium tot aan de cafés die gelegen zijn aan winkelcentrum De Hovel. Eetkaffee Mozes was weer het centrale punt.   Aan dit gratis festival kon drie dagen worden deelgenomen: van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni. Het programma was divers, met vrijdag meezingen onder het motto #Goed-Faut#, zaterdag de Queen Tributeband en zondag  Lucky Nine, een coverband uit Asten die een breed repertoire brengt.

Parodie
Op 24 november 2018 wordt het 27 jaar dat Freddie Mercury, één van de grootste entertainers, op 45-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van aids.
Zowel Mercury als de talloze hits zijn tijdloze klassiekers. Met het nummer “I Want To Break Free!” wist de Italiaanse coverband oude tijden te laten herleven. Het liedje werd vooral bekend doordat Mercury in een vrouwenoutfit verschijnt. Het is een parodie op de Engelse tv-serie Coronation Street.

Jasje uit
Bij het nummer ‘Another One Bites to Dust’ ging het jasje van de look-a-like van Freddie Mercury uit. Tot groot genoegen van het publiek. Zo wil het publiek Mercury graag herinneren: rauw en direct.

Voorprogramma
In het voorprogramma  zaterdag speelden de Blues Brothers als warming-up enkele nummers. Het publiek reageerde enthousiast op de klassiekers van deze rockers. Met name een meisje in een rolstoel ging steeds helemaal  ‘los’ op de muziek.

Kijk naar de diashow voor de foto’s: