Carnaval Goirle: Aon sweerskante gelèèk

1
1750

De twee trappisten die zaterdag 2 maart in Den Opstoet in Goirle meeliepen, bleven het dichtste bij het thema van het Carnaval dit jaar. Een dubbele trappist is aan beide kanten hetzelfde.

Uit balans
Wat niet aan beide kanten gelijk was, liet gewichtheffer Henk van Boxtel zien. Aan de ene kant 80.000 euro voor de huldiging van de plaatselijke Europese, Olympische en Wereldkampioen Ireen Wuest. Aan de andere kant een schamele 2200 euro subsidie voor het Goirlese carnaval.
Wie eenling van Boxtel ook de vorige jaren wil bekijken in zijn creaties, kan terecht bij Carnaval 2017 op Goirlenet.nl

Actualiteiten
Ook dit jaar was er aandacht voor actualiteiten in Goirle en ver daar buiten. De twee hermeniekes (Carla en Karin) vroegen aandacht voor een gender neutrale toilet. De demonstraties tegen de trage klimaatplannen in de politiek kwamen aan de orde. Ook het geluid van de nieuwe routes door de kom van Goirle, op weg naar T.

Geen grote wagens
Grote wagens waren dit jaar, evenals in andere gemeenten in de regio, niet aanwezig in de carnavalsoptocht. Gebrek aan opbouwlocaties, te weinig menskracht en geld spelen eveneens een rol. Striptent OO LALA trok grote belangstelling, want de dansmariekes waren striphelden, zonder netkousen.

Meer zien
Wie meer wil zien van carnaval Goirle, 2019, kan kijken naar de diashow:

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.