Dees raokte dees joar in Gool nie kwèèt

0
978

Met het motto ‘Dees raokte dees joar in Gool nie kwèèt’ trok zaterdag 22 februari den opstoet tijdens carnaval 2020 door het centrum van Goirle. Opvallend was dit jaar het groot aantal deelnemers dat zich had uitgesloofd om creatief met het motto om te gaan.

Wat raak je niet kwijt?
Van de jonge deelnemers waarmee traditiegetrouw de optocht begint, begon het onschuldig met de sleutels die je nooit kwijt mag raken tot de misdaad. Maar goed dat er politie is volgens de deelnemers.

Grote mensen kwijtraken
Van de volwassen deelnemers draaide het om thema’s die wereldwijd spelen, zoals plastic. Dat raken we maar niet kwijt. Maar ook de wilde haren, die voor velen met carnaval wel willen doorgroeien. Of de oude brommers zoals een Zundapp, geduwd door vrijwilligers en bestuurd door bewoners van Elizabeth.


Kleine groepen
Ook dit jaar veel creativiteit rondom het motto. Zo wilde een groep met een verkoopstalletje platen van Julio Iglesias slijten of andere meuk die je aantreft op rommelmarkten en als onverkoopbaar te boek staan. Ook Brexit moest eraan geloven. Ook “Dees roakte Henk van Boxtel dit jaar nie kwèèt.”


Voor een indruk van den opstoet Goirle 2020, kijk naar het filmpje.
https://youtu.be/IYBQBcmIYYg
Zie ook de links naar andere jaren voor een impressie.

Carnaval Goirle 2019
Carnaval Goirle 2017