Hemelvaartdrukte in Coronatijd bij de Oostplas in Goirle

0
2000

Hemelvaart in de anderhalvemetersamenleving in Coronatijd en stralend weer brengen een massapubliek naar de Oostplas in Goirle. Rondom het water staan auto’s geparkeerd. Op veilige afstand dobberen twee zwanen.
Bij de toegangsweg is een bonte verzameling fietsen te zien en aan de kanten liggen honderden recreanten van het mooie weer te genieten.

Plassen dicht
Het is niet overal mogelijk om in Midden-Brabant van het mooie weer aan openbaar water te verpozen. Zo is recreatiegebied ’t Zand in Alphen gesloten. Politie houdt er controles en stuurt mensen die naar het terrein willen terug. Dat geldt ook voor het Blauwe Meer tussen Tilburg en Loon op Zand. Er is geen toezicht te zien in Goirle.

Geen overlast
Volgens een bezoekster uit Tilburg die met haar twee kinderen aanwezig is op het terrein van de Surfplas zijn er geen problemen ontstaan. Het publiek laat zich aanspreken en houdt zich aan de regels, al kan een voetbal wel eens tussen het publiek terecht komen.

Mocht het buiten verblijven aan het water verboden worden, dan heeft zij een simpele oplossing: “Dan spelen de kinderen gewoon weer achter op de plaats.” Kijk naar het filmpje en zie dat het nieuwe normaal eruit ziet als het oude normaal.