Bijzondere (bal)koningsdag in Goirle in 2020

1
1055

Koningsdag 2020 gaat de boeken in als (bal)koningsdag of woningsdag. Thuis Koningsdag vieren, omdat de gehele wereld last heeft van het coronavirus. Ook in Nederland gelden Coronamaatregelen op Koningsdag: Blijf thuis en maak er een gezellige wonings- of balkoningsdag van.


Goirle- Hof van Oranje
Wie klokslag 10.00 uur op het Oranjeplein in Goirle staat, merkt niet veel van Koningsdag 2020. De vlag met wimpel voor het gemeentehuis hangt er slapjes bij, omdat het windstil en al bijna 20 graden. Een enkele auto rijdt voorbij.
Aan de voorkant van het appartementcomplex Hof van Oranje hangen twee eenzame vlaggen. Hoe anders is het aan de achterzijde.

Grasveld – Hemelwieken
Op het grasveld aan de achterkant van Hof van Oranje deint het rood-wit-blauw zachtjes. Een jonge moeder met pasgeboren dochter staat met haar moeder te kletsen op veilige afstand. Het is de enige manier om kleine Bo aan haar ouders te laten zien. Knuffelen is er voorlopig niet bij. Haar boodschap is: ‘Blijf thuis. Voorkom nog meer slachtoffers. In de flat van haar ouders, met veelal mensen op leeftijd, zijn geen gevallen van het coronavirus bekend. Oma reageert: “Dat willen we graag zo houden.”


Fietsen
Een vader met zijn zonen rijdt naar het Oranjeplein. In hun straat hangen misschien wel de meeste vlaggen van Goirle. Zijn reactie: “Mooi toch, dat is het enige wat we nu kunnen doen. Veel vlaggen als teken van verbondenheid.”

Kijk naar het filmpje van Koningsdag 2020 en naar de links van Koningsdag van de voorbije jaren, te zien op Goirlenet.nl:
Koningsdag 2016 – Goirlenet
Koningsdag 2017 – Goirlenet
Koningsdag 2018 – Goirlenet
Koningsdag 2019 – Goirlenet

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.