Horeca in Goirle, Riel en Tilburg georganiseerd uit de lockdown

0
1442

Na tien weken wachten in de coronatijd hebben de horecazaken in Nederland en dus ook in Goirle, Riel en Tilburg de deuren weer geopend. Klokslag 12.00 uur op tweede pinksterdag werd het eerste drankje geserveerd op het terras bij Eetkaffee Mozes in Goirle. Eindelijk weer buiten op het terras kunnen zitten.

Eetkaffee Mozes
Evelien van Hoesel van Mozes: “Gelukkig kunnen we weer open. We hebben een reserveringssysteem. Alles is ingericht volgens de regels van de overheid op anderhalve meter. Binnen kunnen we per ronde 30 gasten een tafel aanbieden. Toiletbezoek werkt met een koord: roze voor de dames en zwart voor de heren. Zo voorkomen we files.”

Mozes op Goirlenet

De Commanderie
Net buiten Goirle, rand Tilburg – Riel, heeft De Commanderie de deuren geopend met een groot terras met 80 tafels, ingericht op eten en borrelen. Bij binnenkomst wordt gevraagd of je fit bent. Handen desinfecteren en dan vervolgens via de looproutes naar de tafels. Noor van Roessel van De Commanderie: “We bieden de optie aan om aan tafel te kunnen bbq’en. We hebben er natuurlijk ontzettend zin in na al die weken wachten. Natuurlijk hopen we op mooi weer. Deze dag, met volop zon, helpt echt mee.”


De Commanderie op Goirlenet

Kerkzicht – Klooster Nieuwkerk
Het kleinste terras bevindt zich achter café Kerkzicht in Riel. Binnen kunnen eveneens maximaal 30 personen een plekje vinden. Grote evenementen, zoals de kermis in Riel of andere gebeurtenissen met veel publiek zitten er voorlopig niet in, zo is de verwachting.

Café Kerkzicht Riel op GoirlenetBij Klooster Nieuwkerk, in het buitengebied van Goirle, is ruimte genoeg.
Het is er een drukte van belang, maar opvallend is dat de gasten zich gedisciplineerd gedragen. Jochem de Jong van Klooster Nieuwkerk: “We hebben tien weken de tijd gehad om alles weer eens mooi te schilderen. Er mag nu wel weer wat gaan gebeuren. Onze hotelgasten hebben van de lockdown niets gemerkt. Zij konden gewoon eten en slapen en van de tuin, apart van het cafégedeelte, gebruikmaken.”

Klooster Nieuwkerk op Goirlenet

Kijk naar de interviews met Evelien van Hoesel (Eetkaffee Mozes), Noor van Roessel (De Commanderie) en Jochem de Jong (Klooster Nieuwkerk):