Overstort regenwater Abcovenseweg in de maak

0
730

Om wateroverlast te verminderen in de omgeving van de Abcovenseweg, maakt aannemer Paulissen in opdracht van de gemeente een overstort.  Dat is een systeem om regenwater gecontroleerd af te voeren. Zo kunnen kelders die anders onder water lopen droog worden gehouden.

Werk in uitvoering
Op een grasveldje  tegenover de Leijzoom liggen de grote plastic buizen van zes meter lengte al klaar.

Het werk wordt uitgevoerd sinds 3 mei. Verwachting van de aannemer is dat de klus binnen twee weken is geklaard.  Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De woningen blijven bereikbaar.

Hevige regenval
Bij hevige regenval is na de aanleg  een rechtstreekse waterafvoer naar de Nieuwe Leij in bedrijf. Via afvoeren in de weg loopt het water naar een verzamelbak, waarna onder het pad  evenwijdig aan de Leijzoom naar de Nieuwe Leij wordt afgevoerd.Meer locaties
Om de leefbaarheid te vergroten, zorgt de gemeente  ervoor dat regenwater zoveel mogelijk direct wegloopt in de grond of wordt afgevoerd naar een beek of sloot. Op diverse locaties in Goirle zijn dergelijke maatregelen om de wateroverlast te verminderen in uitvoering. Kijk voor een overzicht van de maatregelen op www.goirle.nl/minderwateroverlast