Terrassen Goirle en Riel weer open

0
1023

Voor de tweede keer in een jaar zijn de terrassen in Goirle en Riel weer open. Tijdens de tweede lockdown in de coronacrisis die Nederland meemaakte, sloot het kabinet op 14 oktober 2020 de horeca. Net na Koningsdag gingen de terrasstoelen uit de berging. Nog beperkt in de mogelijkheden. Twee personen per tafel. Bij gezinnen meer dan twee met een maximum van vier. Op een terras, hoe groot ook, vijftig stoelen. Vorig jaar waren de cafés dicht, maar de kramen van de markt deden goede zaken.

Blije gezichten
Wie op de fiets wilde komen naar het centrum van Goirle moest zoeken naar een geschikte plek. Het leek of het dorp massaal was toegestroomd om van het terras en het mooie weer te genieten. ook de zitjes op het Kloosterplein waren in gebruik. Daar hadden passanten hun eigen horeca maar meegenomen.Mozes en Flanders
De plekken voor de cafés en eetgelegenheden van Flanders en Mozes waren tot de laatste stoel bezet. Het was weer ouderwets gezellig in het centrum van Goirle. René Schellekens van Mozes: “We hebben wel een reserveringssysteem. We jagen de mensen echter niet weg met bijvoorbeeld een tijdslot van een half uur of iets dergelijks. Het publiek moet lekker kunnen genieten van de dienstverlening. Al met al hebben we een half jaar moeten wachten op dit moment.”

Rielse terrassen open
Ook in Riel zitten de terrassen vol. Wie de Dorpsstraat inrijdt, ziet dat het publiek Den Overkant heeft gevonden. Ook het terras achter café Kerkzicht is geopend. Franco en Ilse van Kerkzicht zijn blij met dit moment. Franco Lemans: “We hebben lang moeten wachten op dit moment. Hoop dat we nu weer open kunnen blijven. Sinds half oktober zijn we dicht geweest. We hebben er enorm veel zin in.”

Franco en Ilse Lemans: Terras kerkzicht is weer open. Hopelijk voor langere tijd.