Postelmans Bloemisten krijgt zilveren certificaat Barometer Duurzame Bloemist in Midden-Brabant

0
616

Petra Daems en Jan Postelmans van Postelmans Bloemisten in Tilburg voeren als eersten  het certificaat Barometer Duurzame Bloemist in Midden-Brabant. Met  de inkoop voor de showroom en de bedrijfsvoering veroverden zij het zilveren certificaat van duurzaamheid.


Half jaartje doorbijten

“In de coronavirus werd het certificeren even stopgezet. Begin dit jaar hebben we het opnieuw opgepakt en na een goed half jaar doorbijten  zijn we gecertificeerd”, zegt Petra Daems. Het zilveren erkenningsbewijs veroverde deze bloemist door ten minste 35 procent duurzaam in te kopen (fair trade) en ook de bedrijfsvoering op orde te hebben. De meest duurzame producten bij Postelmans zijn de snijbloemen. Goed voor de helft van de omzet.Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
“Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft de  toekomst. Binnenkort is het gewoon abnormaal als je je niet gecertificeerd hebt en niet met duurzaamheid bezig bent binnen je bedrijf. Zeker voor de zakelijke markt is het van belang om je duurzaam te certificeren, in te kopen en samen te werken voor een betere toekomst”, zegt Daems, die onder meer bezorgt in Tilburg, Goirle, Oisterwijk, Rijen, Hilvarenbeek en Waalwijk en omgeving.Gemeente Tilburg
Ook de gemeente Tilburg kwam het ter ore dat Postelmans Bloemisten de zilveren erkenning voor duurzaam ondernemen kreeg uitgereikt. Jan Postelmans: “We kregen meteen felicitaties van de wethouder. Er zat ook een taart bij als cadeautje voor ons bedrijf. Het voelt als een kroon op ons werk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here