Beach Event Riel eerste evenement na corona

1
1203

Beach Event Riel heeft de primeur. Voor het eerst in Goirle-Riel was er een evenement na Corona. De Stichting De Kraag Omlaag organiseerde met café Kerkzicht als drijvende kracht voor de zeventiende keer dit evenement, van 2 tot en met 4 juli. Dat het publiek massaal aanwezig was, werd duidelijk als je het plein voor de Leybron in Riel wilde bezoeken. Honderden fietsen gestald. Het plein voorzien van toegangscontrole, want alleen met de coronacheck app met QR-code konden het publiek en de deelnemers naar binnen. Alleen getest of gevaccineerd gaf toegang tot het evenement.Deelnemers
Op het plein voor de Leybron in Riel waren weer enkele vrachtwagens met zand gestort. De velden uitgezet met lint. De deelnemende ploegen streden tegen elkaar. Zowel dames- als herenteams met klinkende namen. Van bekende voetbalverenigingen (Viola), maar ook van vriendenteams en van bedrijven. Er werd serieus gevoetbald, maar ook met veel plezier uitgevoerd, al was het weer in de ochtend goed. Later op de dag kwamen de regenbuien het feest verstoren.Enthousiast publiek
Het publiek reageerde enthousiast op het deelnemersveld en de verrichtingen op het natte zand. De kinderen hadden het te druk met spelen in het opblaastoestel. Moeders met hun kleintjes genoten van het mooie weer en de sfeer. De vriendengroep supporteerde het meidenteam. Café Kerkzicht met het team tapte de biertjes. Bij de speaker stonden de kinderen te stralen die over enkele jaren dit soort evenementen gaan organiseren.

Andere jaren
In andere jaren was het Beach Event Riel een mooi evenement dat veel bezoekers trok. Ondanks het vervelende coronajaar kan de organisatie met trots terugkijken op een geslaagde dag. Sommige onderdelen moesten worden geschrapt op last van de regio. Met name het kinderprogramma was gesneuveld. Met een terugblik naar 2017. Zie de verschillen met 2021.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.