Kwalitaria Tra vernieuwd terug in het hart van Goirle

0
1983

Kwalitaria Tra is vernieuwd terug in het straatbeeld van Goirle. De plek waar generaties lang een  frietje, een bamihapje en een maaltijd werden gekocht,  is sinds de tweede week van juli heropend. Dit maal aan het Kloosterplein in een deel van het voormalige bankgebouw.


Ad Tra met echtgenote Cindy

Vernieuwd
De beroemde bamihapjes, kroketten en andere snacks worden weer als vanouds gemaakt op de nieuwe locatie. Ad Tra: “We kunnen op deze plek weer in onze eigen keuken de snacks maken die Goirlenaren en mensen  van ver daarbuiten zo kunnen waarderen.”


Ad Tra bij productieruimte van de beroemde snacks

Délifrance
Ook is de ruimte ingericht voor het eten van versgemaakte  Délifrance-broodjes. In totaal beschikt Kwalitaria Tra over 40 zitplaatsen binnen.  Buiten bevindt zich een groot terras waar eenzelfde aantal plaatsen beschikbaar is.


Délifrance als belangrijke toevoeging aan het assortiment

Na de brand
Na de verwoestende brand op 1 april 2020 verloor Tra de bekende locatie aan de Tilburgseweg. Het gapende gat zal worden gevuld met een appartementsgebouw. Ad Tra: “Op de oude plek zal geen Kwalitaria meer herrijzen. Aan het Kloosterplein blijven we zitten.”

Gas af – Tra  duurzaam
Omdat Kwalitaria Tra ervoor gekozen heeft om van het gas af te gaan met de ovens, is er op de locatie aan het Kloosterplein tijdelijk een capaciteitsprobleem met de stroomvoorziening. Het energiebedrijf denkt in het najaar het stroomprobleem te hebben verholpen.  Ad Tra: “Het enige dat nog gasgestookt is, is de verwarming. Kwalitaria Tra zet helemaal in op duurzaamheid.
Alle verpakkingen zijn nu van papier. Ook plasticbakjes gebruiken we niet langer.”

Tra een begrip
Sinds 1948 heeft de familie Tra een naam hoog te houden. Kwalitaria Tra werkt met puur ambachtelijke producten in eigen keuken bereid. Tra doet geen concessies op dit punt. De Kwalitaria-formule is aan eetsalon Tra toegevoegd. Bij de heropening in de zomer van 2021 is Délifrance aan de salon toegevoegd.