Kwalitaria Tra Goirle door zeer grote uitslaande brand verwoest

1
1281

De straat voor Kwalitaria Tra in Goirle is afgezet. Zwarte balken laten zien dat er een verwoestende brand heeft gewoed. De ingangen zijn dichtgespijkerd. Aan de achterzijde is de opruimploeg aan de gang. Kwalitaria Tra is geheel door een zware uitslaande brand verwoest. Op woensdag 1 april, zo rond 18.00 uur, sloegen de vlammen uit de ramen van het pand. Na twee uur blussen kon de brandweer sein meester geven.

Trieste resten van Kwalitaria Tra in Goirle na verwoestende brand op 1 april 2020.

Naastgelegen panden
Kwalitaria Tra ligt onmiddellijk naast horecagelegenheid Bojengles. Deze buren leden rook- en waterschade. Aan de andere kant met een weg ertussen ligt Beautysalon Van Beurden. Die konden de vlammen niet bereiken, want de brandweer hield het pand nat en voorkwam zo dat het vuur doorsloeg.

Ontstaan brand
Mogelijk is de brand ontstaan in het achterste gedeelte van Kwalitaria Tra, waar zich de keukens bevinden. De parkeerplaats achter de locatie zorgde ervoor dat de huizen aan de Marijkestraat niet bereikt konden worden door het vuur. Een van de medewerkers van Kwalitaria Tra is met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht.

In het gedeelte rechts op de foto is de brand vermoedelijk ontstaan.

NL Alert
Direct na de meldingen van de zeer grote uitslaande brand bij Kwalitaria Tra stuurde NL Alert een waarschwuing uit om binnen te blijven en ramen, deuren en ventilatiekanalen af te sluiten. Ook riep NL Alert op om thuis te blijven. Dat kon niet voorkomen dat een groot aantal omwonenden en nieuwsgierigen op de brand afkwamen, ondanks het verbod in Coronacrisistijd om juist in groepen op straat te gaan.

Achterzijde van Kwalitaria Tra waar het opruimen is begonnen.

Begrip
Kwalitaria Tra is in Goirle al ruim 70 jaar een begrip. Op de pagina van het bedrijf op Goirlenet.nl een impressie van het bedrijf in betere dagen: Kwalitaria Tra – Goirlenet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.